Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Úspěšná artroskopie skokanského kolene

Na naší klinice ORT-ART často pomáháme i vrcholovým sportovcům a o nejzajímavějších případech vás vždy informujeme. Tentokrát jsme provedli artroskopickou operaci skokanského kolene. Jak si s ní naši lékaři poradili, aby mohl pacient znovu začít trénovat a věnovat se předzápasové přípravě?

operace kolene

Pacient trpí chronickým onemocněním, které se označuje jako jumping knee (skokanské koleno). Vzniká přetěžováním čtyřhlavého stehenního svalu, vyznačuje se bolestivostí na dolní straně čéšky a trápí především fyzicky aktivní lidi. Konzervativní terapie (podávání léků a rehabilitace) bohužel většinou nezabírá, proto se přistupuje k chirurgickém zákroku.

Původní otevřenou operaci na patelárním vazu nahradila moderní artroskopie, tedy mini invazivní typ operace, která se provádí pomocí dvou malých vstupů. Pooperační bolesti jsou tak výrazně menší než po běžném zákroku a pacient se může mnohem rychleji vrátit ke každodenním aktivitám. Po pouhých sedmi týdnech je tak operovaný sportovec bez obtíží a v plném tréninkovém režimu. Děkujeme za souhlas ke sdílení a nadále přejeme pevné zdraví i mnoho sportovních a životních úspěchů.

 

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

2. 2. 2024

Operace ramene známé hokejistky

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru