Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Objevte široké možnosti rehabilitace: S čím vším vám pomůžeme?

Jste po úrazu či operaci, řešíte chronické onemocnění nebo vrozenou vadu? Ať tak či tak, rehabilitace by pro vás neměla být cizím slovem. Jejím cílem je minimalizovat bolest, obnovit funkci těla, a hlavně předcházet budoucím komplikacím. Zjistěte, jaké formy rehabilitace nabízíme v našem rehabilitačním a rekondičním centru ve Frenštátu pod Radhoštěm a získejte zpět vaši sílu i pohyblivost!

Proč je rehabilitace důležitá?

Rehabilitace není pouze o nápravě akutních zranění, je důležitá také z hlediska dlouhodobé péče o vaše tělo. Bez ohledu na to, jestli jste prošli operací, trpíte chronickou bolestí nebo se snažíte zvýšit svou fyzickou výkonnost, rehabilitace je tu pro vás a pomůže vám v dosažení vašich zdravotních cílů!

rehabilitace

Jaké typy rehabilitace nabízíme?

Vodoléčba

Pokud řešíte artritidu, jiné ortopedické problémy, nebo právě poúrazovou léčbu, vodoléčba – neboli hydroterapie – může být účinnou terapeutickou metodou.

Využívá vlastností vody ke zlepšení pohyblivosti, síly a flexibility, podporuje hojení a snižuje bolestivost při poúrazových a pooperačních stavech. V našem rehabilitačním a rekondičním centru máme k dispozici vířivou vanu.

Fyzioterapie

Fyzioterapii můžeme označit za základní kámen rehabilitace, který se zaměřuje na posílení svalů, zlepšení koordinace a obnovu pohybového rozsahu. Zahrnuje různé uvolňující, protahující a mobilizační cviky.

Když se rozhodnete svěřit se do rukou fyzioterapeuta, naši zkušení kolegové pro vás sestaví individuální program cvičení. Nabízíme funkční kineziologické vyšetření motoriky, terapie na neurofyziologickém základu, měkké a mobilizační techniky, kineziotaping, flossing, klasická kondiční cvičení, manuální myoskeletální medicínu či školu zad.

rehabilitace

Fyzikální léčba

Řešíte akutní nebo chronické bolesti svalů či kloubů? Pak vám doporučujeme vyzkoušet právě fyzikální léčbu.

V našem centru vám nabídneme elektroléčbu, při které pracujeme s metodami využívajícími elektrickou energii různých frekvencí a intenzit. Takové postupy vám pomůžou snížit bolest a zlepší hojení tkání.

rehabilitace

 

Léčba rázovou vlnou

Rázová vlna je inovativní metoda pro léčbu chronických bolestí, tendinitidy (neboli zánětu šlachy), plantární fasciitidy a dalších ortopedických problémů.

Pomůže vám stimulovat hojení a regeneraci tkání, což vede k rychlejšímu zotavení, a hlavně úlevě od bolesti. Aplikace obvykle trvá do 10 minut, u akutních i chronických stavů postačí většinou 3 až 5 aplikací.

Nenechte své zdraví náhodě. Kontaktujte nás a začněte svou cestu k životu bez bolesti!

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

2. 2. 2024

Operace ramene známé hokejistky

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

Z ostatních klinik

22. 5. 2024

Jak se dostat po porodu zpět do kondice? Máme pro vás několik tipů

21. 5. 2024

Infuzní terapie vitamínem C: Skvělý způsob, jak posílit imunitu

20. 5. 2024

Omlazení intimních partií pomocí přípravku Desirial

Nahoru