Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Operace ramene známé hokejistky

Na klinice ORT-ART se setkáváme s mnoha zajímavými případy. Jedním z těch nejnovějších byla operace ramene mladé a talentované hokejistky Adély Wojnarové, která hraje ženskou extraligu v kategorii do 18 let. Má za sebou ale i reprezentaci České republiky na světových soutěžích. Jak byla spokojená s operací i celkovou péčí pod vedením MUDr. Surého?

operace ramene

Prozradíte nám, jak dlouho hokej hrajete? Co Vás na tom baví a naopak čeho se obáváte?

Hokeji se věnuji už 15 let. Začala jsem ve třech letech v Bohumíně, potom jsem přešla do Poruby a teď závodím za dorost v Orlové a za extraligu žen v Karviné. Pět let jsem hrála v reprezentaci žen v kategorii U16 a U18. Mám za sebou tedy i účast na mezinárodních turnajích včetně mistrovství světa a Evropy nebo mládežnických olympiád. Na hokeji mě baví jeho rychlost, tvořivost a týmovost. Samozřejmě je to tvrdý sport a v pozdějším věku už jsou rozdíly mezi dívkami a chlapci znát, hlavně ve výšce a váze, a tak je potřeba dávat větší pozor, ale i tak mě smíšené zápasy baví víc. 

Jak se Vám zranění přihodilo?

Zranila jsem se na zápase dorostu s kluky z Orlové. Ve chvíli, kdy jsem dojížděla puk,  mě totiž protihráč z Frýdku-Místku narazil na mantinel.

 

Proč jste se rozhodla k operaci právě na naší klinice pod taktovkou našeho vedoucího lékaře MUDr. Davida Surého?

Operaci na klinice Ort-Art mi doporučili naši trenéři, kteří měli s panem doktorem Surým skvělé zkušenosti. Druhý den po zranění jsem k němu šla na vyšetření, kde se opravdu potvrdilo, že je špička ve svém oboru. Měl nejen velmi lidský a profesionální přístup, ale také osobní zkušenost s hokejem a zraněními. která jsou s ním spojená. Díky tomu jsem věděla, že budu v dobrých rukou.

operace ramene

Jak jste byla spokojená s provedenou operací a pooperační péči našeho zdravotnického personálu?

Při operaci jsem nebyla v celkové anestezii. Lékaři použili jen lokální umrtvení, a tak jsem vnímala tlaky nástrojů, ale bolest jsem necítila. Naopak jsem si povídala s panem anesteziologem a velmi rychle mi to uteklo. Sestřičky, které se o mě staraly po operaci, byly velmi milé a moc hezky se o mě staraly. Krájely mi jídlo, dodávaly léky, měnily ledy, zkrátka mi pomohly se vším, co jsem potřebovala. Po operaci mě také navštívil pan doktor Surý a pan anesteziolog, což mě velmi potěšilo. Druhý den přišel také fyzioterapeut, aby mi poradil, jaké cviky mohu dělat hned po operaci.

Jaké jste měla pocity?

Před operací jsem byla hodně nervózní, nikdy jsem žádný takový zákrok nepodstoupila. Personál mi ale dal něco na uklidnění a udělalo se mi lépe. Během operace už jsem byla v klidu.

Co byste závěrem vzkázala všem, které trápí jakékoliv kloubní potíže?

Pokud se rozhodujete mezi tím, zda řešit problém operativně nebo ne, objednejte se na vyšetření. Lékaři vám poradí nejlepší řešení. Já sama původně odmítala operaci, ale později se ukázalo, že zranění bylo komplikovanější a bez operace by se všechno jen zhoršovalo. Jsem tedy ráda, že jsem se odhodlala a lékařům z kliniky ORT-ART moc děkuji.

operace ramene

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

30. 11. 2023

Rekonstrukce šlachy bicepsu

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru