Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Jaký příběh může být za jednou operací kolene?

Podělit se o svůj příběh není vůbec jednoduché. O to více si vážíme našich pacientů, kteří jsou otevření a svoje názory i pocity s námi sdílí. Někteří zanechají jen krátkou recenzi v internetových vyhledávačích, nebo na sociálních sítích, jiní jsou ochotni s námi vést rozhovor, jako tomu bylo u pana Vajdy, se kterým si povídala provozní manažerka Ort-Art Hana Chroboková.

1) Proč jste se rozhodl k operaci právě na naší klinice pod vedením našeho vedoucího lékaře MUDr. Davida Surého?

Po doporučení provozní manažerky Hanky Chrobokové a dle celkových velmi kladných recenzí na internetu.

2) Co se Vám přihodilo, že jste byl indikován k operaci kolene?

ORT-ART

Před rokem jsem pracoval okolo svého domu, kde jsem vykonával převážně práce namáhané na kolena. A poté jsem odjel na dovolenou k moři, kde už pouhé špatné našlápnutí vedlo k natržení menisku a křížových vazů.

3) Jak jste byl spokojený s provedenou operací a následně pooperační péči našeho zdravotnického personálu?

Byl jsem naprosto spokojený! Nejen operační, ale i pooperační a rehabilitační tým byl naprosto skvělý. Oceňuji lidské chování i profesionální práci. Kdyby se mi nedej bože znovu něco stalo, tak bych bez váhání znovu oslovil právě ORT-ART, ale tentokrát s mnohem menší vidinou strachu z operace 😊.

4) Doporučil byste kliniku ORT-ART dalším případným pacientům a proč?

Určitě ano. Jak jsem už zmínil. Pro mě byly důležité dva faktory. Chování jako k člověku (pacientovi), jelikož v dnešním zdravotnictví, aby se člověk bál jít k doktorům, aby jej neodflákly. A za druhé, je to profesionalita práce. V obou případech každopádně dávám za 1. 😊

5) Pro většinu pacientů je jakákoliv operace dost stresující záležitost, jaké jste měl pocity Vy?

Jak jsem naznačil, mám absolutní syndrom bílého pláště. V této situaci jsem se neskutečně bál, co se bude dít a jak bude moje psychika reagovat. Už po první schůzce s panem doktorem Surým ale mé obavy mnohonásobně klesly. Ti, kteří se bojí jako já, nemusejí mít vůbec strach. Jak řekl pan doktor Surý. Nemusíte se bát. Vidíte, že se nám tady po podlaze neválí žádní lidé ani tu neteče krev, což mě velmi pobavilo.

operace kolene

6) Popište nám den strávený na klinice ORT-ART.

Operace byla plánovaná na 8:30. Samozřejmě se zde bavíme o operacích, u kterých nelze předpokládat přesný čas. Na kliniku jsem se dostavil ráno v 7:00 a byl jsem oficiálně přijatý. Poté jsem si dal sprchu, převlékl jsem se do tzv. andělíčka a šel si lehnout na svou postel. Zde se o vás postará velmi příjemný personál, který se vás snaží dostat do psychické pohody a zbavit strachu. Jak jsem již napsal, operace měla být v 8:30 a já se dostal na sál až asi dvě hodiny po zmíněném čase, což mě trochu rozhodilo. Jde ale o operaci, ne pečení chleba, takže se občas bohužel stane, že si počkáte. Nakonec ale operace proběhla bez problému.

Po 14 dnech jsem už šel do práce a po 3 týdnech jsem pracoval doma na zahradě, vozil v kolečkách hlínu a sázel zeleninu.

Mám za sebou asi 3 uspání pod narkózou a tohle bylo jiné, jak jsem mrkl, tak jsem byl na sále a jak jsem mrkl podruhé, už jsem ležel v posteli na pooperačním. Žádné komplikace nenastaly (závratě a podobně), a tak jsem se brzy převlékl zpátky do svého oblečení a přítelkyně si mě odvezla domů. Pak jsem asi týden používal berle k chůzi a již druhý den jsem začal nohu cvičit a protahovat. Sice trošku přes bolest, ale dalo se to vydržet. Spíše vás nepustí hlava než tělo. Pak nastaly rehabilitace, kde se o vás také hezky postarají, ale musíte chtít a musíte cvičit i doma, nejen na klinice. Po 14 dnech jsem už šel do práce a po 3 týdnech jsem pracoval doma na zahradě, vozil v kolečkách hlínu a sázel zeleninu. Dnes už jsem zpátky ve svém starém životě, omezení nulové, ale pořád si dávám ještě pozor.

7) Co byste závěrem vzkázal všem, které trápí jakékoliv kloubní potíže?

Klouby jsou velice důležité pro samotné žití a fungování a není čas čekat, že se něco samo vyléčí. Samozřejmě s ohledem na věk. Ale tak, jak se různí starají o svůj zevnějšek, měli by se starat i o vnitřek. Protože co máte z krásné vázy na kytky, když vám z ní neustále teče voda. Nebojte se navštívit lékaře a kliniky. Tito lidé jsou tady, aby vám pomohli a abyste mohli dál spokojeně žít, sportovat a radovat se ze života. Co lze vyléčit, vylečte. Máte-li problémy s klouby, navštivte ORT-ART a ti vás dají dohromady. Děkuji za vše a s trochou nadsázky doufám, že se snad už nikdy nebudeme muset vidět. A pokud ano, tak to zase dáme dohromady. Krásný den všem.

Panu Vajdovi ještě jednou moc děkujeme a přejeme pevné zdraví a spoustu elánu!

 

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

2. 2. 2024

Operace ramene známé hokejistky

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru