Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Fyzioterapie jako lék na bolest

Zárukou úspěšného dokončení operační či ambulantní léčby je bezprostředně navazující rehabilitační péče. Naše pracoviště rehabilitace a rekondice s týmem zkušených fyzioterapeutů je vám k dispozici na klinice ORT-ART v Petřvaldě nebo ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak vám můžeme pomoci?

Každému pacientovi po operaci sestavíme individuální plán rehabilitačních procedur a cvičení. Dle jeho pooperačního stavu vyhodnotíme, zda je vhodný pobyt na naší rehabilitační klinice s denní vícefázovou intenzivní péčí, či stačí pouze docházet na jednotlivé rehabilitace. Velkou výhodou je, že provádíme rehabilitace bezprostředně po operaci, tedy bez prodlení a čekání. Pacienti jsou u nás ubytováni v příjemném prostředí v komfortních pokojích hotelového typu. Zásadní je pro nás individuální přístup ke každému pacientovi s přihlédnutím k jeho požadavkům.

Individuální fyzioterapie

O pacienty na naší rehabilitační klinice se stará tým lékařů a fyzioterapeutů. Naši fyzioterapeuti jsou erudovaní specialisté se zkušenostmi s rehabilitací špičkových sportovců i pacientů každého věku. Doporučeny vám budou standardizované postupy fyzikální terapie se širokou škálou metodik – léčebné kondiční cvičení (overball, theraband, míče apod.), manuální myoskeletální medicína, měkké a mobilizační techniky, elektroléčba, vodoléčba, léčba rázovou vlnou a další.

K dispozici máme rehabilitační bazén

Naše klinika v Petřvaldě u Karviné je špičkovým rehabilitačním pracovištěm. V rámci hydroterapie (vodoléčby) máme k dispozici rehabilitační bazén, kde probíhají cvičení dle instruktáže fyzioterapeuta, dále masážní a vířivé vany. Jak je známo, pohyb ve vodě je při poruchách hybného systému snazší než na suchu, různé formy vodoléčby jsou pak pro pohybový aparát velmi prospěšné a blahodárné. Při vodoléčbě se také využívají fyzikální vlastnosti vody – hydrostatický tlak či teplota. Účinná může být jak izotermní teplota vody (34-35 °C), tak mírně hypertermní lázeň (37-42 °C). Masáže vířivou vodní lázní zase pomáhají při posttraumatických stavech a dalších poruchách hybného systému.

Naši fyzioterapeuti se vám budou individuálně a zodpovědně věnovat i v jiných případech, než je pooperační a poúrazová léčba. Objednat se můžete rovněž při různých chronických bolestech pohybového aparátu. Provedeme vám funkční kineziologické vyšetření motoriky (vstupní a kontrolní rozbor pohybového aparátu) a doporučíme vhodnou terapii, například terapie na neurofyziologickém základu, měkké a mobilizační techniky či kineziotaping.

Kde nás najdete

Klinika Ort-Art, Šenovská 1829, Petřvald u Karviné, e-mail: rehabilitace@ort-art.cz

Odloučené pracoviště Ort-Art, Horní 1068, Frenštát pod Radhoštěm, e-mail: rhbfren@ort-art.cz

Náš tým a další kontakty: Rehabilitace a rekondice Ostrava (ort-art.cz)

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

2. 2. 2024

Operace ramene známé hokejistky

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru