Aktuality - Ort-Art Ortopedie Ostrava

Chceme dávat pacientům komplexní péči

text Markéta Hellerová medicínská a výkonná ředitelka Innova Healthcare foto Kevin V. Ton

Innova Healthcare působí napříč republikou, především v Praze, Ostravě a v Mostě. Naše zdravotnická zařízení, ať už jednotlivé lékařské ambulance, nebo kliniky, se věnují nejen ambulantní a jednodenní péči mnoha odborností, ale také zobrazovacím metodám a v neposlední řadě i umělému oplodnění.

Naším záměrem je postarat se o pacienta skutečně komplexně, aby u nás dostal veškerou potřebnou péči na jednom místě a nemusel na další vyšetření nebo léčbu jinam, pokud možno. Proto cíleně rozšiřujeme spektrum péče. Otevíráme nová pracoviště, která nabízejí specializovanou péči, ale zároveň ta stávající vybavujeme novými přístroji. Díky tomu mohou naši lékaři pracovat s nejmodernějším vybavením, jež jim dovoluje provádět nová, vůči pacientovi šetrná vyšetření a využívat moderní, ohleduplné léčebné postupy. Přitom poskytujeme péči nejen dospělým, ale i dětem.

 

 

Lidé jsou klíčoví

Každé pracoviště se snažíme rozvíjet tak, aby si udrželo špičkovou úroveň, případně ji zvyšovalo. Nicméně moderní přístroje a nové metody ještě nedělají kvalitní péči. Ta stojí především na lidech! Jsem hrdá na to, že v našich zařízeních pracují týmy zkušených a vysoce kvalifikovaných odborníků – lékařů, sester i dalšího odborného personálu – a poskytují péči na tak vynikající úrovni.
U většiny odborností jsme navíc schopni nabídnout velice krátkou objednací lhůtu, většinou v délce několika dnů, což je pro pacienta nezanedbatelný bonus. To je také jeden z důvodů, proč se snažíme jednotlivá pracoviště personálně posilovat a rozšiřovat ordinační hodiny. Je nám jasné, že někdy obvyklé ordinační hodiny jednoduše nestačí. Tudíž tam, kde je to možné, ordinujeme třeba do šesti hodin večer, aby pacienti mohli přijít až po práci, nebo dokonce o víkendu. I to nás odlišuje od běžných zařízení v našem oboru.

Propojení s nemocnicemi

V případě, že pacient přece jen potřebuje léčbu, kterou nelze poskytnou ambulantně, kdy je nutný například chirurgický zákrok spojený s hospitalizací, má většina našich ambulantních lékařů přímou vazbu na nějaké nemocniční pracoviště. Jde zejména o špičkové fakultní nebo krajské nemocnice v Praze i mimo ni. To znamená, že naši lékaři jsou schopní postarat se o pacienta i pokud jde o následnou péči.
Ale ani tady naše péče nekončí. Například součástí pražské kliniky na Hůrce je rovněž lékárna s komplexní nabídkou léků na předpis i volně prodejných. Abychom vyšli vstříc našim pacientům, u volně prodejných léků snižujeme ceny, u léků na předpis minimalizujeme doplatky. Lékárna je v úzkém kontaktu s lékaři a ví tedy, jaké léky předepisují nejčastěji. Proto dbá na to, aby tyto léky měla vždy skladem, a když se stane, že některý lék nemá, je schopná ho do druhého dne zajistit. V budoucnu chceme zavést i on-line služby.

Rok s coronavirem a jak dál

Uplynulý rok byl pro všechny v mnoha směrech velmi náročný. Pro nás mimo jiné znamenal také jistý pokles výkonů na některých pracovištích, a to především proto, že se někteří pacienti báli chodit k lékaři, jestliže neměli akutní potíže. Možná podobné obavy ještě trvají, ale já můžu za celou naši společnost Innova Healthcare všechny pacienty uklidnit. Stále dodržujeme vysoký standard hygienických opatření – pacienty zveme tak, aby se jich v čekárně potkalo co nejméně a tam, kde je to možné, máme větší prostory čekáren. Naši zaměstnanci nosí ochranné pomůcky a jsou pravidelně testovaní, většina z nich je navíc už očkovaná. Takže jak vidíte, obavy nejsou na místě. Děláme vše pro to, abychom pacientům zajistili v našich zařízeních bezpečné prostředí a přesvědčili je, aby preventivní návštěvy u svého lékaře neodkládali.

Máme velké plány

Do budoucna myslíme v mnoha ohledech. V dlouhodobém horizontu se například prostřednictvím spolupráce pražské oční kliniky a ČVUT podílíme na vzdělávání zdravotnických pracovníků a naše pracoviště se zapojují do výzkumných projektů.
Pokud jde o naše zařízení, jedním z klíčových slov je pro nás inovace. Klademe velký důraz na zavádění inovativních postupů a metod, které nám umožní lépe a efektivněji léčit, a přitom pro pacienty představují menší zátěž. Dobrým příkladem je už zmíněná oční klinika, kde jsme loni začali určitým pacientům s konkrétní diagnózou (třeba těm, kteří trpí cukrovkou nebo postižením očních cév) poskytovat vysoce specializovanou biologickou léčbu, jež jim může zachránit zrak. Jde o velmi specifickou, ale také nákladnou léčbu, kterou zatím poskytovaly pouze velké fakultní nemocnice. Ovšem díky osobě pana docenta Leštáka a odborné garanci jeho pracoviště tuto proceduru pojišťovny nasmlouvaly i s námi.
Dál pracujeme například na rozšiřování ambulantních služeb (např. dětské fyzioterapie) a otevíráme nová pracoviště – namátkou moderní gastroenterologické pracoviště v Praze. Hodně se soustředíme i na naši kliniku umělého oplodnění Europe IVF International, pro niž v Praze stavíme centrum jednodenní gynekologie, které plánujeme otevřít v létě. Zkrátka děláme všechno pro to, abychom měli profesionální tým, nejmodernější vybavení a především, abychom našim pacientům pomáhali udržet si nebo znovu získat zdraví.

Podobné články

21. 3. 2024

Malá zranění končetin: Jak je ošetřit doma a kdy vyhledat lékaře?

2. 2. 2024

Operace ramene známé hokejistky

17. 1. 2024

Jak se připravit na zimní sporty? Nepodceňte trénink, protažení ani výbavu

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru